TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska autor:
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • Od 9,50 zł
  • Od 12,50 zł
  • 0,00 zł
  • 9,90 zł
  • 11,00 zł
  • 0,00 zł
  • 6,90
  • 9,90

Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska

Wersja papierowa
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 978-83-274-3107-3
Format: 19.0x25.0cm
Liczba stron: 144
Oprawa: Twarda
Wydanie: 2015 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
20,00 zł 18,00 zł

Po chłopsku, ale na bogato – kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie… Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby – było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje…

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa Klimczok akceptuje płatności: