Grzyby w naszej kuchni
Wersja papierowa
Autor:
Woźniak Wanda, Gapiński Marian
Wydawnictwo:
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i LeśneISBN: 83-09-01768-5
Format: 12.0x19.0cm
Liczba stron: 184
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2016 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
10,60 zł
9,50 zł
Grzybiarze z niecierpliwością oczekują na jesień - czas grzybobrania. Co zrobić z koszami pełnymi grzybów? Jak je przyrządzić, aby zadowolić całą rodzinę? Co można wyczarować z dostępnych na rynku przez cały rok pieczarek i boczniaków ? Odpowiedzi na te pytania Czytelnicy znajdą w tej książce. Grzyby smażone, duszone, zapiekane z mięsem i bez tego dodatku, zupy, sałatkii inne grzybowe frykasy - bardziej lub mniej pracochłonne - mają stałe, zagorzałe grono miłośników kulinarnych doznań i mogą uatrakcyjnić niejedno przyjęcie.