Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2
Wersja papierowa
Redakcja:
Grzymisławski Marian, Gawęcki Jan
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWNISBN: 978-83-01-16492-8
Format: 16.5x24.0cm
Liczba stron: 472
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2, 2011 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
59,90 zł
53,90 zł
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.
Autorzy omówili:
* zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia;
* rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa;
* żywienie pozajelitowe i dojelitowe;
* praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.