Domowy wyrób kiełbas, wędzenie mięsa, ryb

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba staje się w dymie wybornymi przysmakami. Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu i ryb.

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 10 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb, Binder Egon

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba staje się w dymie wybornymi przysmakami.

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + CD, Gahm Bernhard

Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków. Ponad 100 zdjęć oraz: informacje ... więcej

Tradycyjne wędzenie, Trojan Eleonora, Piotrowski julian

Pierwsze kiełbasy 9...) były wyrabiane już przez ludzi pierwotnych, którzy do żołądka zwierzęcego wkładali inne wnętrzości upieczone nad ogniem. Być może szkocka potrawa haggis pochodzi od takich właśnie wyrobów. Grecy i Rzymianierozwinęli sztukę robienia kiełbas. Niemcy, którzy twierdzą, że wymyślili kiełbasę, przejeli prawdopodobnie przepis od Rzymian. Prawdziwymi artystami w tej dziedzinie są jednak Francuzi.

Domowe wędzenie ryb, Binder Egon
Domowe wędzenie ryb
RM
19,90 zł 17,90 zł

Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w określonych warunkach np. na kempingu. W poradniku omówiono także narzędzia ... więcej

Wędzenie dla smakoszy, Cosima Bellersen Quirini

Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macie teraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia ... więcej

Wędliny. Domowy wyrób, Marta Szydłowska
eKsiążka
 
Wędliny. Domowy wyrób
SBM
8,00 zł 7,60 zł

Wędliny mogą być prawdziwym rarytasem. Warto pamiętać, że z wyjątkiem chudej szynki i polędwicy nie należą do produktów dietetycznych. Ale zachowując umiar, można bez wyrzutów sumienia rozkoszować się ich smakiem, zwłaszcza kiedy na stół podamy wędliny własnego wyrobu, przygotowane według tradycyjnych receptur. W książce zamieszczono wskazówki, jak krok po kroku przygotować wyroby mięsne w zapleczu domowym.

Domowy wyrób kiełbas, Carroll Ricki

Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie. Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie ... więcej

Domowe wędzenie żywności, Anderson Warren R.

Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie. Z książki dowiesz się, jak budować przydomową ... więcej

Wędliny, Wolski Franciszek

Współcześnie coraz większą popularnością cieszą samodzielnie wyprodukowane wędliny. Polacy coraz częściej wracają do tradycyjnych smaków, do własnoręcznie zrobionych wędlin z możliwie najlepszych produktów i według sprawdzonych przepisów, nierzadko przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Książka „Wędliny” to poradnik dla amatorów tradycyjnego sposobu wyrabiania szynek, polędwic, boczków i kiełbas.

Wędliny domowe, Marta Szydłowska
eKsiążka
 
Wędliny domowe
SBM
20,00 zł 19,00 zł

Wędliny na polskim stole obecne są od święta i na co dzień. Tradycja ta utrzymuje się od wieków, ponieważ smakowite wyroby z mięsa były specjalnością kuchni staropolskiej: szlacheckiej, mieszczańskiej i ludowej. Wędliny mogą być prawdziwym rarytasem. Warto pamiętać, że z wyjątkiem chudej szynki i polędwicy nie należą do produktów dietetycznych. Ale zachowując umiar, można bez wyrzutów sumienia rozkoszować się ... więcej

 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa Klimczok akceptuje płatności: